Revin furtunile! COD PORTOCALIU de vijelii și grindină la Cluj

Revin furtunile! COD PORTOCALIU de vijelii și grindină la Cluj

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări cod galben și cod portocaliu de vijelii și grindină. 

Începând de astăzi, de la ora 11.00 și până mâine la ora 12.00, cea mai mare parte a țării se află sub atenținare meteorologică de vreme severă.

Meteorologii au emis un COD GALBEN pentru intervalul 30 iunie, ora 11:00 – 01 iulie, ora 12:00.

În cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri după orele serii și în restul teritoriului.

De asemenea, a fost emisă și o averizare COD PORTOCALIU, care intră în vigoare miercuri la ora 14:00 și e valabilă până joi la ora 06:00, printre județele vizate fiind și Cluj.

Astfel, din după-amiaza zilei de miercuri (30 iunie) în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, zonele de munte, în sudul Banatului, iar în cursul nopții și în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată până la sfârșitul săptămânii. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza