Rămâi fără talon la mașină dacă faci această greșeală. Șoferii nu cunosc această lege

Rămâi fără talon la mașină dacă faci această greșeală. Șoferii nu cunosc această lege

Ministerul Afacerilor Interne a postat un nou clip de informare pentru șoferii români pentru a-i informa cu privire la o nouă regulă în trafic.

Românii încalcă multe reguli de circulație cu bună știință, însă există una pe care șoferii nu o prea cunosc, iar aceasta este una foarte gravă, astfel încât se poate rămâne fără talonul mașinii. Ce trebuie să știi, pentru a te putea feri de această sancțiune.

Poliția Rutieră îi poate trage pe dreapta pe șoferi pentru foarte multe motive, însă există unul care îi lasă pe șoferi fără talonul mașinii.

Polițiștii de la Rutieră au dreptul de a reține talonul mașinii în câteva situații. Printre acestea se regăsește și cea a lipsei cauciucurilor de iarnă.

Codul Rutier nu prevede o dată precisă pentru dotarea mașinii cu anvelopele de iarnă, specifică doar că șoferii care nu au cauciucuri de iarnă pe drumuri acoperite cu polei, gheață sau zăpadă vor fi sancționați.

Pe lângă reținerea talonului, lipsa anvelopelor specifice, pe drumurile de iarnă, șoferilor li se va aplica și o amendă substanțială.

Pentru a nu se ajunge în situațiile de mai sus, Ministerul Afacerilor Interne a postat un nou clip de informare pentru șoferii români cu privile la dotarea mașinilor cu anvelope de iarnă.

Astfel, MAI, în contextul în care iarna s-a instalat deja într-o parte de țară, a detaliat care sunt anvelopele de iarnă conforme și ce amenzi riscă șoferii care au încălcat legea.

„Însă, atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei ești obligat să-și echipezi autovehiculul cu anvelope de iarnă. Doar anvelopele de iarnă inscripționate cu simbolurile M+S sunt omologate pentru a fi folosite în condiții de iarnă.

Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare. În această situație, polițistul rutier eliberează o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, se arată în video postat de MAI, potrivit playtech.ro.

Comenteaza