Prognoza până spre final de noiembrie. Intrăm în decembrie cu temperaturi ca de vară?

Prognoza până spre final de noiembrie. Intrăm în decembrie cu temperaturi ca de vară?

Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale în următoarele patru săptămâni, potrivit prognozei emise vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

Toamna se menține blândă și în săptămânile următoare, cu temperaturi ce vor depăși chiar 20 de grade Celsius la final de octombrie. Situația nu pare a se schimba prea mult nici în luna noiembrie, astfel că sunt șanse ca să avem parte de o vreme ca de vară târzie până spre decembrie.

Iată cum arată prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni:

Săptămâna 23 octombrie – 30 octombrie: Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, în special în sud-est. Cantitățile de precipitații vor varia, fiind excedentare în vest, nord-vest și centru, dar deficitare în regiunile sudice.

Săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie: Temperaturi medii ușor peste valorile normale pentru această perioadă în întreaga țară. Precipitațiile vor fi apropiate de normele sezoniere, indiferent de regiune.

Săptămâna 6 noiembrie – 13 noiembrie: Se așteaptă temperaturi medii ușor mai ridicate decât normalele pentru această perioadă în întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor varia, fiind ușor excedentare în regiunile extracarpatice și apropiate de normale în restul țării.

Săptămâna 13 noiembrie – 20 noiembrie: Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Precipitațiile estimate pentru această perioadă au o tendință spre excedent în marea parte a țării.

Comenteaza