Prognoza până la Crăciun. Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

Prognoza până la Crăciun. Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă pentru următoarele patru săptămâni.

Iarna nu pare să se grăbească să se instaleze în România. Cel puțin în următoarea perioadă, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal. 

Meteorologii spun că săptămâna 22 – 29 noiembrie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est. Cu excepţia regiunilor nord-estice, unde regimul pluviometric va fi normal pentru acest interval, cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare, mai ales în sud-vest.

În săptămâna 29 noiembrie – 6 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice. În rest, valorile vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul extrem al ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 6 – 13 decembrie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui uşor excedent, local, în zonele montane.

În săptămâna 13 – 20 decembrie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Comenteaza