Prognoză nouă pentru ultimul weekend al iernii. Vremea se schimbă semnificativ

Prognoză nouă pentru ultimul weekend al iernii. Vremea se schimbă semnificativ

Un val de aer cald va ajunge în România în următoarele zile, astfel că ne așteaptă un sfârșit de săptămână cu temperaturi de primăvară, dar și cu ploi.

Un val de aer mediteranean și din zona Africii ajunge în România, astfel că în weekend temperaturile vor fi de primăvară veritabilă, iar ploile se vor mai înregistra doar izolat și trecător.

Pe 23 februarie, vineri, se așteaptă condiții meteo plăcute și neobișnuit de calde pentru această perioadă a anului. Cerul va fi predominant senin în cea mai mare parte a României, iar temperaturile maxime vor oscila între 13 și 20°C, scrie stiripesurse.ro.

În anumite zone, în special în vest și sud-est, se vor înregistra intensificări ale vântului, cu rafale atingând viteze de până la 40 - 50 km/h.

Începând din a doua parte a zilei de sâmbătă, 24 februarie, în jumătatea vestică a țării sunt prognozate ploi slabe sau moderate cantitativ. Datorită temperaturilor ridicate, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie, inclusiv în zonele montane, ceea ce va contribui la topirea zăpezii.

În regiunile extracarpatice, condițiile meteorologice vor fi însorite, iar temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 16 - 20°C, iar în unele zone, în special în sud-est, chiar și între 21 și 22°C, conform meteoradar.ro.

Pe 25 februarie, duminică, cerul va fi predominant noros în prima parte a zilei, cu excepția unor zone din sud-est, însă spre după-amiază, soarele va răsări în cea mai mare parte a țării. Temperaturile vor varia între 14 și 21°C, cu posibilitatea unor averse izolate, în special în regiunea sudică a Carpaților Meridionali.

Comenteaza