Prognoză nouă de la meteorologi! Cum va fi luna lui Cuptor

Prognoză nouă de la meteorologi! Cum va fi luna lui Cuptor

Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă până spre sfârșitul lunii iulie.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 24 iunine - 22 iulie, iar, conform estimărilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei. Iată cum va fi vremea, pe săptămâni:

Săptămâna 24.06 - 01.07.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, precum și în extremitatea de sud-vest a teritoriului, iar în rest va fi deficitar.

Săptămâna 01 - 08.07.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice, sudice și sud-estice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în zona Carpaților Occidentali.

Săptămâna 08 - 15.07.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 15 - 22.07.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Comenteaza