Prognoză nouă de la meteorologi. Când vine frigul

Prognoză nouă de la meteorologi. Când vine frigul

Meteorologii au emis o prognoză meteo, valabilă pentru următoarele două săptămâni.

Potrivit meteorologilor, în regiunea Transilvaniei vremea va fi frumoasă și caldă, până pe data de 17 septembrie.  Valorile maxime ale temperaturii aerului vor fi, în medie, de 24...26 de grade, iar cele minime nocturne, între 9 și 13 grade.

În intervalul 18 - 21 septembrie, vremea se va răci treptat, ajungându-se la un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime de 17...20 de grade și minime de 7...10 grade.

În intervalul 22-26 septembrie valorile termice vor mai scădea ușor și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică celei de-a treia decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar într-o bună parte a intervalului de referinţă, șansele de ploaie fiind în creştere mai ales între 16 și 20 septembrie.

La munte, temperaturile se vor menține ridicate până pe 17 septembrie, cu o medie regională a maximelor în jurul a 17 grade, iar a celor minime de 8 grade. Ulterior, procesul de răcire a vremii se va resimți mai ales în a doua săptămână, când temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8...10 grade, iar cele minime de 2...4 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod obișnuit în a treia decadă a lunii septembrie.

Deși regimul pluviometric va fi deficitar în intervalul celor două săptămâni, local vor fi aproape zilnic ploi slabe, iar în intervalul 17 - 20 septembrie, izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Comenteaza