Prognoza meteo pentru următoarele zile. Ce temperaturi ne aşteaptă

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Ce temperaturi ne aşteaptă

Potrivit meteorologilor, temperaturile continuă să se menţine ridicate pentru această perioadă şi în această săptămână, însă, local, sunt aşteptate înnorări accentuate, averse, descărcări electrice  şi chiar grindină.

Joi, 3 mai, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă în toată țara. Vântul va sufla moderat în sud-vest și în nord-estul extrem și mai mult slab în restul regiunilor. Maximele termice vor urca la prânz până spre 22-27 de grade în Transilvania și Maramureș, 26-31 de grade în Banat și Crișana și 23-28 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate pe litoral, iar cele mai ridicate în estul Moldovei și în Lunca Dunării.

Vineri, 4 mai, vremea va continua să fie frumoasă și deosebit de caldă în majoritatea regiunilor tării. Doar în nordul Carpaților Orientali vor cădea cu totul izolat unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice conform prognozei Vremea.ro valabile pentru după-amiază zilei. Vântul va sufla moderat în nord-vestul extrem și mai mult slab în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 25 și 30 de grade Celsius la nivelul întregii tări, cu cele mai scăzute valori așteptate în estul Dobrogei.

În week-end o undă depresioară slab organizată va aduce averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și de grindină de dimensiuni mici pe arii extinse în jumătatea vestică a țării și cu totul izolat în rest. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate, de până la 15-20 de mm. La începutul averselor își vor face apariția și unele intensificări ale vântului care vor lua trecător aspect de vijelie. Cu toată această creștere a instabilității atmosferice, temperaturile vor rămâne încă la valori foarte ridicate pentru această perioadă a anului (mai ales sâmbătă), când maximele termice vor urca din nou până spre 30-32 de grade Celsius în jumătatea de vest a teritoriului.

Comenteaza