Prognoza meteo până la sfârșit de octombrie. Când se instalează cu adevărat toamna

Prognoza meteo până la sfârșit de octombrie. Când se instalează cu adevărat toamna

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

În prima săptămână de prognoză temperaturile vor fi, în general, mai mari decât cele normale, în special în regiunile estice și sud-estice, în schimb va ploua mai mult decât în mod obişnuit în zonele de vest, centru și nord. Iată prognoza meteo, pe săptămâni:

Săptămâna 28 septembrie – 05 octombrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, local, în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar.

Săptămâna 05 – 12 octombrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru
această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud-est.

Săptămâna 12 – 19 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 19 – 26 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile din nord-vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Comenteaza