Primăvara începe în forță! Temperaturi-surpriză în martie

Primăvara începe în forță! Temperaturi-surpriză în martie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Pentru intervalul 21 februarie - 21 martie, meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, iar precipitațiile vor fi slabe. 

Astfel, conform prognozei ANM, în săptămâna 21 – 27 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile nordice, estice, sud-estice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 28 februarie – 6 martie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, mai ridicate în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 7 – 13 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu o tendință spre deficit în regiunile sudice.

În săptămâna 14 – 20 martie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Comenteaza