Plante de interior care purifică aerul mai bine decât orice dispozitiv

Plante de interior care purifică aerul mai bine decât orice dispozitiv
Aerul murdar care circulă în casele noastre este cauza esenţială a bolilor. Majoritatea dintre noi trăim în clădiri din cărămidă şi beton, care emană constant chimicale toxice precum formaldehida.

Din fericire, putem să ne achiziţionăm oricând plante de interior care să ne ajute la acest capitol. Puţine persoane ştiu că acestea sunt soluţia perfectă pentru problema cu ventilaţia scăzută în casă sau de la birou, scrie feminis.ro.

Crizanteme la ghiveci

Această plantă este, potrivit cercetătorilor NASA, o adevărată "bestie purificatoare de aer". Acestea îndepărtează amoniacul, benzenul, formaldehida şi xilenul din aerul din casa ta. Crizantemele sunt flori destul de ieftine şi pot fi plantate fără probleme şi în grădină.

Planta păianjen sau Chlorophytum

Este cea mai bună opţiune pentru persoanele care nu au timp prea mult la dispoziţie pentru îngrijirea florilor. Planta păianjen absoarbe toate chimicalele pe care le pulverizezi atunci când faci curat în apartament.

Dracaena

Sunt mai mult de 40 de specii ale acestei plante, aşa că ai de unde să alegi cu uşurinţă una perfectă pentru tine. Dracaena curăţă aerul de benzen, tricloretilena și xilen. Totuşi, este de notat faptul că această plantă este toxică pentru câini şi pisici, aşa că ar fi bine să te gândeşti de mai multe ori înainte să decizi să o cumperi, mai ales dacă ai animale de companie în apartament.

Ficus

Este cel mai popular mini-copac din lume. Dacă îl plantezi într-un vas şi îl laşi să crească, poate să ajungă la dimensiuni impresionante. În medie, aceştia ajung la 20 - 120 de cm. Primăvara şi vara îl poţi aşeza fără problemă şi pe terasa din faţa casei.

Crinul păcii

Când uzi crinul păcii foloseşte apă de la temperatura camerei. Dacă foloseşti apa de la rețeaua de apă a orașului las-o o perioadă pentru ca să se evapore clorul. Spathiphyllum supraviețuiește luminii scăzute din interiorul locuinței, dar preferă camerele luminoase. Aşază întotdeauna planta la loc ferit de soare şi hidrateaz-o corespunzător.

 

Comenteaza