O ţară europeană impune noi măsuri pentru turiştii români de la 1 august

O ţară europeană impune noi măsuri pentru turiştii români de la 1 august

MAE precizează că autorităţile belgiene au revizuit condiţiile pentru cetăţenii care intră în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesenţială).

Astfel, din 1 august, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei în scop turistic vor fi obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul Belgiei formularul online, Passenger Locator Form.

Sunt exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului) şi persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depăşeşte 48 de ore.

MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Belgia să consulte informaţiile publicate pe site-ul autorităţilor belgiene .

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 şi 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51902, http://bruxelles.mae.ro/ şi https://www.mae.ro/.

Comenteaza