News alert Update Nu scăpăm de vremea rea! Clujul, sub COD GALBEN de ploi/ Atenționările ANM, prelungite cu COD ROȘU și PORTOCALIU

Nu scăpăm de vremea rea! Clujul, sub COD GALBEN de ploi/ Atenționările ANM, prelungite cu COD ROȘU și PORTOCALIU

Mai multe județe din vestul țării, printre care și Cluj, se află sub atenţionări Cod Galben și Portocaliu de vreme instabilă.

UPDATE: Meteorologii au emis noi atenționări de instabilitate atmosferică accentuată până sâmbătă la ora 12.00, extinsă în mai multe județe din țară, după cum urmează: 

Cod Galben de instabilitate atmosferică valabilă de vineri, de la ora 10.00, până sâmbătă, la ora 12.00.

”În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crişana, nordul Banatului, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei şi estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp”, a transmis ANM.

Sunt vizate judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Sibiu, Vâlcea, Olt, Alba, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiş şi, parţial, Braşov şi Argeş.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pentru scurte intervale de timp şi în restul teritoriului.

De asemenea, vremea va fi în general instabilă şi în zilele următoare.

Tot până sâmbătă la prânz este în vigoare un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi însemnate de apă, în judeţele Dolj, Gorj, Hunedoara şi în unele zone ale judeţelor Vâlcea, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava şi Neamţ.

Astfel, în jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaţilor Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30...40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp.

De vineri, de la ora 12.00, până sâmbătă la aceeaşi oră, judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi, parţial, Gorj şi Hunedoara vor fi sub Cod Roşu de averse torenţiale şi abundente.

”În judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi zona de munte a judeţelor Gorj şi Hunedoara, vor fi averse torenţiale şi abundente. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 50...70 l/mp şi izolat vor depăşi 80 l/mp”, au avertizat meteorologii.

____________________________________

Astfel, până la ora 12.00 este în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică în Carpații Occidentali și Meridionali, în Oltenia și vestul Transilvaniei. 

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

De asemenea, până la aceeași oră, este în vigoare un Cod Portocaliu în județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara, unde vor fi averse torențiale și mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Nu scăpăm de vremea rea! Clujul, sub COD GALBEN de ploi, descărcări electrice și vânt

Comenteaza