Noi avertizări de FURTUNĂ la Cluj! COD GALBEN și PORTOCALIU de vreme severă în mai multe județe

Noi avertizări de FURTUNĂ la Cluj! COD GALBEN și PORTOCALIU de vreme severă în mai multe județe

Meteorologii au emis, sâmbătă, noi avertizări de instabilitate atmosferică, cu ploi, descărcări electrice, vânt şi grindină, valabilă în mai multe județe din țară, printre care și Cluj.

Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică accentuată pentru cea mai mare parte a ţării, de sâmbătă până duminică dimineaţă. A fost emisă o avertizare cod portocaliu în judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt şi în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara, Dâmboviţa şi Prahova.

ANM a emis un Cod galben de vreme severă, de sâmbătă, ora 11.00, până duminică la ora 06.00, pentru județe din vestul şi sud-vestul Transilvaniei, printre care și Cluj, din  Oltenia, sudul Banatului, vestul şi nord-vestul Munteniei și Dobrogea (vezi harta), unde local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, grindină, intensificări ale vântului şi posibil vijelii. 

”În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp. Pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (3/4 iunie) aria acestor fenomene se va restrânge spre sudvestul teritoriului”, anunţă meteorologii.

Meteorologii precizează, de asemenea, că astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni, iar în Moldova şi în jumătatea estică a Munteniei temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50...60 km/h.

Totodată, ANM a emis un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică în judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt şi în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara, Dâmboviţa şi Prahova, valabil sâmbătă, 3 iunie, începând cu ora 12.00, până la ora 22.00.

”Local cantităţile de apă vor fi de 40...50 l/mp şi izolat de peste 70...80 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, precizează meteorologii.

Noi avertizări de FURTUNĂ la Cluj! COD GALBEN și PORTOCALIU de vreme severă în mai multe județe

Comenteaza