Noi ALERTE de furtuni! COD GALBEN de vijelii, ploi torențiale și grindină la Cluj

Noi ALERTE de furtuni! COD GALBEN de vijelii, ploi torențiale și grindină la Cluj

Meteorologii au emis miercuri noi atenționări Cod Galben și Portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru mai multe județe, printre care și Cluj.

COD GALBEN: Potrivit meteorologilor, în intervalul 31 mai, ora 11 – 31 mai, ora 23, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, sudul Crișanei, vestul Transilvaniei, Oltenia și la munte. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi astăzi, izolat, și în celelalte regiuni.  

Totodată, meteorologii avertizează și că în a doua parte a zilei de joi (01 iunie), local în vestul, centrul țării și la munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată.

COD PORTOCALIU: În intervalul 31 mai, ora 12 – 31 mai, ora 20, în județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40...50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

 

Noi ALERTE de furtuni! COD GALBEN de vijelii, ploi torențiale și grindină la Cluj

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza