Meteorologii vin cu o nouă prognoză! Când se încălzește vremea

Meteorologii vin cu o nouă prognoză! Când se încălzește vremea

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Meteorologii anunță că vremea va fi rece în următoarele zile, însă după prima jumătate a lunii aprilie revin temperaturile normale pentru mijlocul primăverii.

Așadar, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 03– 10 aprilie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cel mai frig va fi în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud-vest a țării.

În săptămâna 10– 17 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar și deficitare în cele vestice, nord-vestice și centrale.

În săptămâna 17– 24 aprilie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în sud-vestul țării, dar și local deficitar în extremitatea de nord, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 24 aprilie – 01 mai, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile sud- vestice și nord-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, au precizat meteorologii.

Comenteaza