Meteorologii au actualizat prognoza! Ce temperaturi vom avea până la început de iunie

Meteorologii au actualizat prognoza! Ce temperaturi vom avea până la început de iunie

Meteorologii au emis prognoza pe următoarele două săptămâni.

Meteorologii ANM au emis noi prognoze privind temperaturile și precipitațiile în intervalul 20 mai - 2 iunie. Iată cum va fi vremea în Transilvania și la munte:

În Transilvania, în prima săptămână de interval, pe fondul accentuării instabilității atmosferice vor fi variații termice, în special în regimul diurn, astfel de la o medie ce va crește la 26 de grade în ziua de marți (21 mai) se va ajunge la 22 de grade în ziua de 23 mai, iar pentru restul intervalului sunt estimate valori în general de 25...26 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 8...10 grade, ușor mai ridicată în 23 mai și la început de iunie.

Probabilitatea pentru ploi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în 23 și 24 mai și la început de iunie. Intervale cu ploaie vor fi și în restul intervalului, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse.

La munte, în primele zile, pe fondul nebulozității sau a instabilității mai accentuate vor fi variații în regimul diurn, respectiv o medie ce va oscila între 12 și 15 de grade. Pentru perioada 24 mai – 2 iunie, prezenta estimare indică valori termice maxime în jurul a 16 grade. Media temperaturilor minime va fi de 7...8 grade pe tot parcursul intervalului. 

Vor fi ploi în perioada 22 – 25 mai, când și cantitățile de apă vor fi însemnate. Intervale cu ploaie vor fi și în restul intervalului, mai probabilie și din nou în extindere la final de mai și început de iunie.

Comenteaza