METEO: Prognoza pe următoarele două săptămâni. Temperaturi sub zero în Transilvania

METEO: Prognoza pe următoarele două săptămâni. Temperaturi sub zero în Transilvania

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, în prima săptămână din intervalul 14 - 27 noiembrie, valorile termice diurne vor avea tendința de scădere de la medii de 11...12 grade, spre medii de 4...5 grade – valori apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere până spre medii de 8...9 grade. Temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor crește de la -1 grad spre 5 grade, dar după data de 17 noiembrie media minimelor va oscila în jurul a 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.

La munte, temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii de 9...10 grade, până spre 0 grade – valori apropiate de normele pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendința de creștere ușoară până spre medii în jurul a 4 grade. Valorile nocturne vor avea ușoare variații în primele zile din interval, cu medii în jurul a 1 grad. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere, iar până la sfârșitul intervalului de anticipație va oscila în jurul a -2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.

Comenteaza