Județul Cluj sub atenția avertizării de cod galben pentru inundații

Județul Cluj sub atenția avertizării de cod galben pentru inundații
| Foto: Facebook/Info Trafic jud. Cluj

Miercuri, hidrologii au emis o avertizare de cod galben pentru posibile inundații pe râurile din diverse județe, inclusiv în Cluj.

Miercuri, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare de Cod portocaliu pentru potențiale viituri pe râurile din județele Satu Mare și Maramureș, valabilă până joi la miezul nopții.

Avertizarea se referă la râurile din bazinele hidrografice Tur (județul Satu Mare) și Lăpuș (bazinul superior și afluenții bazinului mijlociu și inferior în județul Maramureș) în intervalul 3 ianuarie, ora 22:00 - 4 ianuarie, ora 00:00.

De asemenea, începând de miercuri la ora 12:00 și până vineri la ora 12:00, va fi activă o atenționare de Cod galben pentru anumite sectoare de râuri din mai multe bazine hidrografice precum Tisa (județul Maramureș), Tur (județul Satu Mare), Someșul Mare (județul Bistrița-Năsăud), Someș (județele Maramureș, Sălaj și Satu Mare), Crișul Repede (județele Cluj și Bihor), Crișul Negru (județul Bihor), Crișul Alb (județele Hunedoara și Arad), Arieș (județul Alba), Mureș (județele Hunedoara și Arad), Bega (județul Timiș) și Timiș (județele Caraș-Severin și Timiș).

 

Comenteaza