Îngrijirea părului vopsit se face mai uşor ca niciodată: descoperă 10 trucuri simple

Părul vopsit îţi poate aduce mai multă încredere în tine şi un look desăvârşit, fie că optezi pentru un balayage, fie că optezi pentru culori clasice, precum roşcat, ciocolatiu sau blond. Bineînţeles, ca podoaba ta capilară să strălucească de fiecare dată, va fi nevoie să acorzi atenţie sporită îngrijirii. Un păr vopsit poate avea nevoie de extra îngrijire, dar şi de produse adecvate noii culori.
Află de mai jos 10 trucuri simple ca să ai grijă de părul vopsit fără efort:
Foloseşte un şampon hrănitor
Părul vopsit sau decolorat are nevoie de extra hidratare şi hrănire. De aceea, evita să foloseşti şampoane ce usucă sau degresează şi axează-te mai degrabă pe produse hrănitoare, cu ingrediente hidratante şi reparatoare. În cazul în care foloseşti un şampon tratament, pentru probleme precum dermatita sau mătreaţă, aplică-l doar pe scalp. Bineînţeles, e necesar să ceri sfatul medicului dermatolog înainte de a face orice schimbare în tratamentul scalpului.
De preferat fără sulfaţi
Şampoanele blânde, fără sulfaţi, reprezintă o alegere minunată pentru părul vopsit sau decolorat. Sulfaţii reprezintă substanţe de curăţare destul de puternice, ce pot irita scalpul sau usca firul de păr. Astfel, e o idee bună să încerci cel puţin de câteva ori un şampon fără sulfaţi, ce poate fi mai blând cu părul şi scalpul tău.
Aplică masca cât mai des
Masca de păr hrănitoare şi reparatoare poate face minuni pentru părul vopsit. De obicei, astfel de produse oferă părului hidratare din belşug şi conţin ingrediente cu efect reparator, precum proteinele, vitaminele sau keratina. Cauta o mască de păr potrivită nevoilor tale şi aplic-o cel puţin o dată pe săptămână, după şampon şi balsam.
Încearcă produse profesionale
Produsele profesionale sunt special formulate pentru nevoile părului tratat chimic, de aceea pot avea proprietăţi superioare celor din hypermarketuri ori drogherii. Bineînţeles, trebuie să găseşti produsele profesionale adecvate tipului tău de păr şi nevoilor tale.
Dacă îţi doreşti să introduci produse profesionale pentru îngrijirea părului în rutina ta, cere sfatul hair-stylistului. Acesta îţi poate face recomandări personalizate, în funcţie de procedurile la care a fost supus părul tău.
Dar citeşte atent lista de ingrediente
Fie că e vorba de şampon, fie că e vorba de mască sau balsam, asigură-te că citeşti mereu lista de ingrediente a produselor tale de îngrijire. Cu siguranţă îţi doreşti produse atent formulate, fără ingrediente cu potenţial nociv sau iritant, precum parabenii, ftalaţii sau formaldehidă. De asemenea, dacă îţi doreşti să foloseşti produse fără sulfaţi, parfum sau uleiuri esenţiale, va trebui să citeşti atent lista de ingrediente.
Nu uita de protecţie termică
Placa de păr, ondulatorul, feonul, toate aparatele ce expun părul la căldură excesivă pot dăuna sănătăţii şi aspectului acestuia. Din acest motiv, e bine să aplici protecţie termică înainte de a folosi placa de păr sau orice alt aparat de coafat. Poţi să foloseşti protecţie termică sub formă de cremă, spray sau chiar gel. Ba mai mult, găseşti şi produse multifuncţionale, care oferă atât protecţie termică, cât şi hidratare sau fixare.
Înainte de fiecare uscare sau coafare
Protecţia termică nu se aplică doar după spălare, înainte de a folosi uscătorul de păr. Este necesar să o aplici de fiecare dată când expui părul la căldură. Spre exemplu, dacă îţi coafezi bretonul cu placa de păr zilnic, e bine să aplici un produs cu protecţie termică înainte de fiecare utilizare a aparatului.
Coafează părul doar după uscare
Ca să nu îţi arzi sau deteriorezi firul de păr, mai ales dacă acesta este vopsit, trebuie neapărat să foloseşti placa de păr, ondulatorul sau alte aparate de coafare exclusiv după uscare. Coafarea se face doar pe părul bine uscat, dacă este vorba despre expunere la căldură. Dacă foloseşti bigudiuri, bentiţe sau alte trucuri pentru coafare ce nu implică căldură, le poţi aplica şi pe părul umed.
Încearcă un şampon nuanţator
Părul vopsit nu îşi păstrează întotdeauna culoarea vie, însă pentru acest lucru există o soluţie simplă. Nu, nu trebuie să mergi la salon mai des, ci este suficient să foloseşti un şampon sau o mască nuanţatoare. Cere sfatul hair-stylistului tău ca să alegi un produs nuanţator potrivit, care să nu îţi păteze părul.
Evită decolorarea acasă
Decolorarea părului reprezintă un procedeu ce poate afecta serios structura firului, aşa că apelează întotdeauna la profesionişti. Dacă alegi te decolorezi acasă, nu doar că rişti să obţii nu rezultat inestetic, ci rişti şi afectarea serioasă a firului de păr. Mergi întotdeauna la salon pentru o decolorare ca la carte şi alege un hair-stylist profesionist, cu experienţă.
Pentru un văr vopsit care străluceşte de fiecare dată, foloseşte întotdeauna produse cu ingrediente adecvate şi pune accent pe extra hidratare. Evită decolorarea acasă, nuanţează-ţi părul cu produse speciale şi aplică întotdeauna protecţie termică înainte de uscare sau coafare.