Iarna pune piciorul în prag! Vin frigul și zăpada/ Când începe să ningă

Iarna pune piciorul în prag! Vin frigul și zăpada/ Când începe să ningă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni.

Temperaturile vor începe să scadă, iar probabilitatea de apariţie a ninsorilor va crește în cea mai mare parte din țară, au anunțat luni meteorologii, care au emis prognoza pentru intervalul 23 ianuarie - 5 februarie.

Astfel, în Transilvania, la începutul intervalului, încă se vor înregistra valori termice peste cele climatologic specifice (în medie, 5 – 10 grade ziua, respectiv între -5 şi 0 grade noaptea). Din 25 ianuarie, vremea va fi intra într-un proces de răcire semnificativă, astfel că se va apropia de normalul acestei perioade din an, în special în privinţa temperaturile diurne, ce se vor situa între -2 şi 3 grade. Minimele nopţilor vor fi de la -7 la -4 grade, posibil local mai scăzute după data de 29 ianuarie.

Regimul pluviometric va fi deficitar în primele zile când doar izolat și trecător vor fi precipitații slabe, dar din data de 28 ianuarie probabilitatea pentru ninsori va crește.

La munte vremea va fi în răcire semnficativă, astfel că valorile de temperatură, deși cu unele oscilații, vor deveni apropiate de cele specifice acestei perioade din an, cu maxime diurne de -5...0 grade și minime nocturne de -9...-5 grade; valori mai coborâte se vor înregistra la altitudini mari, unde vremea va fi temporar geoasă. O ușoară creștere a temperaturilor diurne este estimată după data de 2 februarie.

În ceea ce privește precipitațiile, în primele zile, pe spații mici și trecător va fulgui, însă din data de 28 ianuarie va ninge temporar în toate masivele, probabilitatea pentru precipitații menținându-se ridicată până spre finalul celor două săptămâni.

Comenteaza