Gata cu vremea bună! Un ciclon polar lovește România. Temperaturile vor scădea brusc

Gata cu vremea bună! Un ciclon polar lovește România. Temperaturile vor scădea brusc

Vremea se va schimba radical, în următoarele zile, din cauza unui ciclon polar care se îndreaptă spre România și care aduce chiar temperaturi aproape de pragul înghețului, în unele zone din țară.

După săptămânile ca de vară târzie, iată că toamna își intră în drepturi! Meteorologii anunță scăderi bruște ale temperaturilor, având în vedere că la finalul acestei săptămâni țara noastră va fi traversată de un front atmosferic rece.

Astfel, maximele ar putea să nu mai treacă de 15 -20 de grade în unele regiuni, iar minimele ar putea scădea, local, chiar și sub pragul de îngheț. 

Iată prognoza meteo pentru acest weekend:

Vineri, valorile de temperatură se mențin mai ridicate decât cele specifice perioadei în regiunile sudice, iar în rest vor marca o scădere față de intervalul precedent și se vor apropia de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special după-amiaza și seara, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe, mai ales la munte și în sudul extrem. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte (rafale de 60…70 km/h pe creste), iar în prima parte a intervalului local și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea (cu până la 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 grade, iar cele minime în general între 2 și 15 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, cu precădere pe văi și în depresiuni, se va semnala ceață.

Sâmbătă, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales noaptea în nord-vestul și nordul teritoriului, unde izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în zona montană, în special pe crestele Carpaților Orientali, cu rafale de peste 70…80 km/h, dar local și temporar și în nord, centru și est, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 grade, iar cele minime între 4 și 16 grade. Dimineața și noaptea, îndeosebi pe văi și în depresiuni, pe suprafețe mici se va semnala ceață.

Duminică, meteorologii anunţă vânt puternic în cea mai mare parte a ţării. Vor fi intensificări în zona montană, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, dar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…60 km/h, posibil mai mari în est și sud-est. Cerul va avea temporar înnorări și va ploua local la munte, în nord și centru, pe arii mai restrânse în sud-est și cu totul izolat în rest. Valorile termice diurne vor fi mai mici față de cele din intervalul anterior în jumătatea nordică a teritoriului, iar în rest se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice datei, însă cele nocturne vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că maximele se vor încadra în marea lor majoritate între 14 și 26 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, îndeosebi în depresiuni, vor fi condiții de ceață.

Comenteaza