Februarie întoarce foaia. Cât coboară minimele

Februarie întoarce foaia. Cât coboară minimele

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo valabilă până la jumătatea lunii februarie.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat prognoza meteo pentru intervalul 3-16 februarie, iar potrivit acestora temperaturile vor începe să scadă, astfel că regimul termic se va situa în jurul mediilor specifice perioadei. 

Astfel, în Transilvania, în primele două zile de prognoză, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 6...8 grade și a minimelor de 2...3 grade, apoi se va răci. Prin urmare, în perioada 5-9 februarie, regimul termic se va situa în jurul mediilor specifice, cu valori diurne cuprinse, în medie, între -2 și 2 grade și minime în general între -12 și -6 grade. În cea de a doua săptămână tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, astfel încât spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 7...9 grade, iar a celor minime până în jurul valorii de -2 grade.
Precipitații moderate și local însemnate cantitativ se vor semnala în perioada 3-5 februarie, iar în restul intervalului acestea vor fi slabe și vor apărea doar trecător și pe spații mici.

Comenteaza