Este COD GALBEN de inundații la Cluj

Este COD GALBEN de inundații la Cluj

Hidrologii au emis vineri o atenționare Cod Galben de inundaţii pe râuri din judeţele Cluj și Alba.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe cursurile de apă Arieş şi Iara, în următoarele ore.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș, județele: Alba și Cluj", se arată în avertizarea INHGA. 

Avertizarea este valabilă până la ora 22:00.

Meteorologii au emis vineri la prânz o avertizare nowcasting COD PORTOCALIU de vreme instabilă pentru județul Cluj, iar autoritățile au trimis mesaje RO-Alert locuitorilor din comunele Mihai Viteazu, Iara, Moldovenești și Petreștii de Jos, referitor la fenomenele meteo preconizate - grindină de dimensiuni medii, averse care vor cumula 35...40 l/mp, vijelie și descărcări electrice frecvente. De asemenea, județul se află vineri sub Cod Galben de ploi torențiale, grindină și vijelii până la ora 23.00.

Comenteaza