Este COD GALBEN de inundații în mai multe județe, inclusiv în Cluj

Este COD GALBEN de inundații în mai multe județe, inclusiv în Cluj
| Foto: Arhiva

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis un COD GALBEN de viituri și depășiri ale cotelor de atenție pe râuri din 16 județe din ţară, între care şi Cluj.

Avertizarea a intrat în vigoare joi seara, la ora 22:00 și este valabilă până luni la ora 12:00.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Tisa, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Timiş, Nera, Cerna, Jiu şi Olt.

Așadar, până luni la ora 12:00, pot apărea inundații pe râurile din Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Alba, Caraş Severin, Timiş, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Argeş.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul sâmbătă ora 9:00 – duminică ora 12:00 pe unele râuri din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Caraş Severin, Hunedoara şi Gorj.

Este COD GALBEN de inundații în mai multe județe, inclusiv în Cluj

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza