Dietă de vară: simplă şi eficientă. Vezi ce alimente trebuie să consumi şi cum

Dietă de vară: simplă şi eficientă. Vezi ce alimente trebuie să consumi şi cum

Dacă doreşti să scapi de câteva kilograme în plus, vara asta e un bun prilej pentru a alege o dietă simplă şi extrem de eficientă.

Roşii şi ardei

Fructele şi legumele colorate conţin substanţe colorate ce-ţi protejează sănătatea şi, în plus, au foarte puţine calorii: licopen, vitamina C, vitamina A.

1. Alege roşii bine conturate care sunt parfumate şi intens colorate. Le poţi păstra la temperatura camerei pentru câteva zile.

2. O parte dintre roşii le poţi cumpăra sub formă de cubuleţe, la conservă pentru a adăuga un surplus de nutrienţi salatelor, pastelor, supelor, sosurilor.

3. Ardeiul prăjit face minuni în orice fel de mâncare sau doar ca garnitură.

Frcute de pădure

Afine, căpşuni, zmeură, mure negre – fructele delicioase ale verii te pot ajuta să şi slăbeşti. Ele conţin foarte mulţi antioxidanţi care previn deteriorarea celulelor şi sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, fiind foarte sărace în calorii.

1. Începe ziua cu o doză sănătoasă de fibre şi antioxidanţi. Bucură-te de ele printre cereale integrale, pe o clătită sau pe o vafă. Le poţi folosi proaspete sau chiar şi congelate pentru că îşi păstrează oricum proprietăţile.

2. Înlocuieşte desertul cu un bol de fructe de pădure.

3. Poţi amesteca fructe de pădure într-o salată verde, cu spanac sau mixte pentru o senzaţie
răcoritoare şi sentimentul de saţietate.

Iaurt

Bogat în calciu şi proteine, iaurtul este un produs alimentar recomandat în curele de slăbire, studiile medicale demonstrând că lactate te pot ajuta să pierzi din  greutate în timp ce îţi consolidează oasele şi îţi oferă sentimentul de saţietate şi mulţumire.

Prepară un mic dejun delicios cu fructe, iaurt degresat, suc de fructe natural şi îngheţată.

Fasole

Folosită de obicei în diegtele vegetariene, fasolea este un foarte bun substituit al cărnii. Aceste alimente de dimensiuni mici reprezintă o sursă mare de fibre, proteine, având puterea să vă sature cu foarte puţine calorii.

La conservă sau prospete, boabele de fasole fierte se pot adăuga în compoziţia salatelor, în supe, tocană, paste, salsa, mai multe feluri de mâncare bazate pe orez.

Mango

Este suculent, dulce şi te ajută să slăbeşti! Bogat în fibre, mango este o sursă rapidă de potasiu şi vitamina A şi C.

Când ţi-e foame, pur şi simplu taie-l şi mănâncă-l, foloseşte-l în sosuri pentru peştele la grătar, prepară suc de mango, pune felii de mango pe pâine prăjită, clătite, printre cereale integrale, în salate sau în iaurt.

Apă

Ne putem deshidrata foarte repede, mai ales în timpul verii, iar apa nu are niciun pic de calorii.

Îţi poţi extrage apa şi consumând lichide nutritive (sucuri de legume, lapte degrsat, ciorbe, ceaiuri). Pepenele verde, murăturile, portocalele, salata verde, roşiile sunt alimente care te ajută să mănânci apa, nu să o bei.

Comenteaza