P De ce iPhone 13 merită mai mult decât iPhone 14

De ce iPhone 13 merită mai mult decât iPhone 14

Pentru prima dată în multe generații de iPhone, toată lumea este de acord: iPhone 13 este în prezent mai valoros decât iPhone 14. Două lucruri foarte neobișnuite s-au întâlnit: o creștere dramatică a prețului și foarte puține îmbunătățiri hardware.

Între iPhone 13 și iPhone 14 nu există aproape nicio diferență notabilă, după cum se vede în majoritatea comparațiilor de pe internet. Principalele îmbunătățiri sunt de mică amploare: detectarea accidentelor de circulație și ușoare îmbunătățiri ale camerelor și procesorului. Desigur, aceste diferențe nu merită cei 100 de euro în plus față de prețul oficial al iPhone 14.

iPhone 13 vs iPhone 14, ce anume s-a schimbat?

După cum am menționat, schimbările dintre iPhone 13 și iPhone 14 nu sunt prea semnificative. În ceea ce privește designul, acestea sunt practic identice, cu diferența că culorile în care este disponibil telefonul sunt din nou diferite. În cazul iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, diferențele sunt mai mari, deoarece acestea au noua gaură în ecran în locul crestăturii, dar nu este cazul iPhone 14 sau iPhone 14 Plus.

Iată care sunt principalele noutăți ale iPhone 14:

Procesorul A15 Bionic: care, deși este același, a fost îmbunătățit față de iPhone 13 pentru a oferi o mai bună gestionare a bateriei și o performanță mai bună.

Noua cameră principală de 12 MP: aceeași dispunere ca la iPhone 13, dar îmbunătățită pentru a oferi mai multă luminozitate, atât la camera frontală, cât și la cea din spate. De asemenea, are un nou mod Acțiune care te ajută să faci fotografii mai bune în mișcare.

Baterie mai mare: a fost îmbunătățită pentru a oferi până la 20 de ore de redare video.

Detectarea accidentelor: La fel ca Apple Watch Series 8, iPhone este acum capabil să detecteze dacă ai fost implicat într-un accident de mașină. Acesta poate contacta automat serviciile de urgență.

Conexiune prin satelit: Dacă te afli într-o situație de urgență, se poate conecta prin satelit la rețea pentru a contacta serviciile de urgență și a cere ajutor. Funcția este limitată însă la SUA și Canada și gratuită doar pentru doi ani.

Numai cu eSIM în unele țări.

Motive pentru a cumpăra un iPhone 13 în locul unui iPhone 14

1. Preț

iPhone 13 pornește de la un preț oficial cu 100 de euro mai mic decât cel al iPhone 14. Este adevărat că nu a scăzut prețul, dar având în vedere că toate noile iPhone 14 costă peste 1.000 de euro, rămâne într-o gamă de prețuri destul de strânsă.

De asemenea, ține cont de faptul că iPhone 13 poate beneficia de oferte și reduceri foarte semnificative la comercianții cu amănuntul de renume. Nu este neobișnuit să îl vezi cu 50-100 de euro mai ieftin. Prin urmare, diferența de preț dintre iPhone 13 și iPhone 14 este și mai drastică. Un motiv important pentru a opta pentru iPhone 15, atunci când va apărea.

2. Specificații

iPhone 13 și iPhone 14 au în comun marea majoritate a specificațiilor. Avem același design exterior, aceeași crestătură cu Face ID și același ecran. Avem o îmbunătățire foarte ușoară a procesorului A15 Bionic, a graficii și o mică îmbunătățire a camerelor foto, care fac fotografii mai bune în condiții de lumină slabă.

În general, cele două iPhone-uri sunt destul de asemănătoare. Nu vei observa că unul este mai rapid decât celălalt și te vei chinui să găsești diferențe în fotografiile pe care le faci, cu excepția cazului în care intri în detalii.

3. Aceiași ani de actualizări

Tocmai pentru că au aceleași specificații și același procesor, iPhone 13 și iPhone 14 vor fi actualizate la același sistem de operare. Principalul motiv pentru a nu face upgrade este procesorul, iar ambele folosesc cipul A15 Bionic.

Trebuie remarcat faptul că Apple actualizează în prezent iPhone-urile vechi de 5 ani, așa că este probabil ca actualele iPhone-uri să fie actualizate pentru o perioadă și mai lungă. Datorită puterii actuale, acestea pot fi actualizate cu ușurință la 6 sau 7 versiuni de software fără probleme.

Acestea sunt cele 3 motive principale pentru care iPhone 13 merită cumpărat mai mult decât iPhone 14. Sunt două dispozitive practic identice din punct de vedere al specificațiilor, cu o diferență de preț exagerată.

Comenteaza