De astăzi, abonamentele la CFR Călători se pot cumpăra online

De astăzi, abonamentele la CFR Călători se pot cumpăra online
| Foto: facebook.com/cfrcalatoricluj.ro

CFR Călători anunţă că, de joi, abonamente lunare şi săptămânale pot fi achiziționate în format digital, direct de pe site-ul companiei.

Așadar, pe site-ul companiei se vor putea cumpăra abonamente lunare şi săptămânale cu plată integrală, încărcate pe suportul tip „Card Transport”, procurat deja de la casele de bilete.

Conform unui comunicat oficial al CFR călători, abonamentele se achiziționează online, astfel:

  • PRIN WEBSITE-UL www.cfrcalatori.ro numai în cazul abonamentelor lunare și săptămânale cu plată integrală, încărcate pe suportul tip „Card Transport”, procurat deja de la casele de bilete.
  • PRIN APLICAȚIA pentru telefon “CFR Călători bilete online”:
  • sub formă de COD QR cu elemente dinamice generat pe telefon, în cazul abonamentelor cu plată integrală și a abonamentelor lunare pentru elevii și studenții care și-au creat profilul de elev/ student cu ID-ul aferent. Codul QR este asociat telefonului care se regenerează automat în cadrul aplicației mobile.
  • încărcate pe suportul de tip ”Card Transport”, în cazul abonamentelor cu plată integrală;

Compania menționează că „abonamentele cumpărate prin aplicația „CFR Călători bilete online” sub formă de COD QR dinamic  pot fi utilizate numai pe ruta și la rangul de tren pentru care au fost emise. În această etapă de dezvoltare a aplicației, este posibilă rezervarea locului de la personalul de tren, în măsura în care există locuri libere.

CFR Călători aminteşte că, din luna iulie, sunt disponibile la casele de bilete, abonamentele lunare, săptămânale şi flexi şi în format digital, pe suport tip card – „Card Transport”, ce poate fi cumpărat numai de la casele de bilete, în baza unei cereri completate de călător. Încărcarea abonamentelor digitale pe un „Card Transport” se poate face: la casele de bilete şi automatele kiosk din gări, online, direct de pe website-ul cfrcalatori.ro, prin aplicaţia pentru telefon „CFR Călători bilete online”.

„Abonamentele (în format digital şi cele în format fizic – pe suport de tip carton termoreactiv) nu permit modificarea/preschimbarea. În cazul în care se doreşte preschimbarea/modificarea datelor unui abonament, acesta va fi restituit şi se va emite/ achiziţiona un nou abonament conform noilor cerinţe”, arată compania.

La verificarea legalităţii călătoriei în tren, abonamentele emise în format digital sunt valabile numai împreună cu un document de identitate şi cu prezentarea suportului de tip “Card Transport” în original, cu excepţia celor cumpărate prin aplicaţie, fiind necesară numai prezentarea pe telefon a codului QR, cu elemente dinamice.

Mai multe informaţii pe www.cfrcalatori.ro.

Comenteaza