Cum va fi vremea până pe 24 ianuarie. Aflaţi ce temperaturi se vor înregistra

Cum va fi vremea până pe 24 ianuarie. Aflaţi ce temperaturi se vor înregistra
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a dat publicităţii prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, în intervalul 11-24 ianuarie.

În Transilvania, la începutul intervalului de prognoză vremea se va menţine caldă pentru această perioadă a anului, deşi temperatura aerului va scădea uşor de la o zi la alta.

Valorile maxime diurne vor coborî de la 9...10 grade în prima zi, spre 2 grade în 14 şi 15 ianuarie, pentru ca ulterior procesul de răcire să se accentueze, iar în intervalul 17 - 21 ianuarie nu se vor mai depăşi -7...-6 grade la amiază, mediat pe întreaga regiune.

Ulterior, maximele vor creşte treptat, spre valori normale pentru ultima decadă a lunii ianuarie, de aproximativ -2 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în scădere de la 2...3 grade în primele nopţi, spre -15 grade în jurul datei de 19 ianuarie, pentru ca apoi să crească treptat, până la -10 grade, în medie, în ultima noapte.

În primele două zile ale intervalului de prognoză vor predomina ploile, apoi vor fi precipitaţii
mixte, iar după data de 15 ianuarie va ninge local şi temporar, dar mai important cantitativ în
jurul datelor de 15 şi 19 ianuarie.

Image and video hosting by TinyPic

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Comenteaza