Cum va fi vremea în ultima parte a sezonului estival. Prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Cum va fi vremea în ultima parte a sezonului estival. Prognoza pentru următoarele patru săptămâni
| Foto: newsweek.ro

ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi peste valorile normale în primele două, apoi, se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane. 

Vremea în săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ale în regiunile intracarpatice şi la munte.

Vremea în săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, dar şi local deficitar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile centrale şi nord-estice.

Comenteaza