Cum va fi vremea în prima parte a lunii ianuarie. Prognoza ANM

Cum va fi vremea în prima parte a lunii ianuarie. Prognoza ANM

Meteorologii au prezentat prognoza pentru primele două săptămâni ale anului.

Banat

În prima săptămână, valorile termice se vor menține peste normele specifice începutului lunii ianuarie, cu medii ale maximelor de 9...12 grade și ale minimelor de 2...5 grade.

În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendință de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de 0...3 grade și ale celor nocturne de -6...-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 4-10 ianuarie.

Crișana

Până spre finalul primei săptamâni, temperatura aerului se va menține la valori peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 8...12 grade și ale minimelor de 2...5 grade.

Ulterior, temperatura aerului va avea tendință de scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale maximelor în general de 0...2 grade și ale minimelor de -6...-4 grade. Vor fi precipitații, cu probabilitate mai mare în intervalul 4-10 ianuarie.

Transilvania

În prima jumătate a intervalului, valorile termice vor fi în continuare peste cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 6...9 grade și ale minimelor de -2...3 grade.

Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -3...1 grad și ale celor nocturne de -10...-5 grade. Vor fi precipitații, cu probabilitate mai mare în intervalul 4-11 ianuarie.

Maramureş

Până spre finalul primei săptamâni, temperatura aerului se va menţine la valori peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 7...9 grade şi ale minimelor de 2...5 grade.

Ulterior, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale maximelor în general de -2...1 grad şi ale minimelor de -8...-5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 2-9 ianuarie.

Moldova

În prima jumătate a intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 6...11 grade şi ale minimelor de 0...5 grade.

Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -4...1 grad şi ale celor nocturne de -9...-5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare îndeosebi în jurul zilelor de 7 şi 8 ianuarie.

Dobrogea

În prima săptămână, valorile termice se vor menţine peste normele specifice începutului lunii ianuarie, cu medii ale maximelor de 9...13 grade şi ale minimelor de 3...5 grade.

În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de -1...3 grade şi ale celor nocturne de -6...-2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7-11 ianuarie.

Muntenia

În prima jumătate a intervalului, valorile termice se vor menţine peste normele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 9...13 grade şi ale minimelor de 0...4 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de -1...4 grade şi ale celor nocturne de -8...-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7...11 ianuarie.

Oltenia

Până spre mijlocul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 9...13 grade şi ale minimelor de 0...4 grade.

Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de 0...4 grade şi ale celor nocturne de -8...-4 grade.Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în perioada 7-11 ianuarie.

La munte

Până spre mijlocul intervalului, valorile termice vor fi în continuare peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 1...4 grade şi ale minimelor de -4...-1 grad.

Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -8...-3 grade şi ale celor nocturne de -14...-8 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 4-10 ianuarie.

Comenteaza