Cum va fi vremea după ce trece valul de frig. Prognoza până spre sfârșit de octombrie

Cum va fi vremea după ce trece valul de frig. Prognoza până spre sfârșit de octombrie

Valul de aer rece care a ajuns în ţara noastră a făcut ca temperaturile să scadă accentuat în această săptămână, după care vremea se mai îndreaptă.

Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale în următoarele două săptămâni, apoi revin la normal, spun meteorologii. Iată prognoza pentru următoarele patru săptămâni:

Săptămâna 20 - 27 septembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele centrale şi nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile montane şi în nord-vestul teritoriului. Excepţie vor face regiunile sud-estice, unde local regimul pluviometric va fi excedentar.

Săptămâna 27 septembrie - 4 octombrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea estică a ţării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 4 - 11 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 11 - 18 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă deficitară în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza