Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo până pe 4 ianuarie

Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo până pe 4 ianuarie
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 22 decembrie - 4 ianuarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Transilvania, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii decembrie în primele zile, cu valori medii regionale ale temperaturilor maxime de 7-8 grade pe 23 şi 24 decembrie, când minimele nocturne vor fi de -1-0 grade. Apoi vremea se va răci, spre medii ale maximelor de -2 - -1 grad şi ale minimelor de -10 - -9 grade, pe 27 - 28 decembrie.

În a doua săptămână variaţiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative, maximele diurne urmând a se situa, în medie, între -2 şi 2 grade, iar minimele nocturne între -8 şi -4 grade, valori ce vor caracteriza un regim termic normal pentru această perioadă a anului.

În jurul datelor de 22 şi 26 decembrie vor fi precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ, iar între 29 decembrie şi 4 ianuarie vor fi predominant ninsori, pe arii extinse.

 

Comenteaza