Cum va fi vremea de 1 Decembrie şi Moş Nicolae. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Cum va fi vremea de 1 Decembrie şi Moş Nicolae. Prognoza meteo pe 4 săptămâni
| Foto: somaxtv.com

Meteorologii ANM au publicat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni.

Toamna se pare că și-a intrat, în sfârșit, în drepturi, iar iarna pare că vrea să se instaleze deja la munte. Iată cum arată prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni:

În săptămâna 13 – 20 noiembrie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, cu excepția zonelor montane. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord-vestul extrem al teritoriului.

În săptămâna 20 – 27 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nord-vestul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice și sud- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 4 – 11 decembrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu o tendință ușor excedentară în jumătatea nord-vestică a țării.

 

 

Comenteaza