Cum se reglează carburatorul unei drujbe?

Cum se reglează carburatorul unei drujbe?

Stilh, Makita, Honda, Husqvarna, Bosch, McCulloch, DeWalt etc... Există multe mărci pentru a-ți alege unealta ideală pentrulucrările de tăiere, curățare și întreținere în grădină.

Echipat cu un lanț de tăiere, motofierăstrăul sau drjuba este o unealtătermică motorizată ușor de utilizat, atâta timp cât știi cum funcționează. Iar când spui motorul termic, te referi la reglarea carburatorului. Această piesă îți permite să pornești, dar și să reglezi turația motorului. Nu știi ce este un carburatordrujbă sau cum să îl reglezi? Nici o problemă, suntem aicipentru a te sfătui cu privire la una dintre cele mai importantepiese de drujbă. Iată toți pașii și sfaturile despre cum săreglezi corect un carburator drujbă.

Ce este un carburator?

Motorul termic al motofierăstrăului tău cu lanț se bazează pe principiul carburației permis de carburator. Această parte a motorului amestecă aerul și combustibilul, care apoiexplodează în camera de combustie, făcând motorul săfuncționeze.

Cum funcționează carburatorul?

Principiul este simplu. Carburatorul are o duză care împrăștiecombustibilul în aerul aspirat de motorul cu vacuum. Acestaare două „șuruburi de îmbogățire” (li se mai spune și„șuruburi pentru reglarea cantitativă a emulsiei necesaremersului în gol”), L (Low) și H (High), a căror funcție la turație redusă este de a regla cantitatea de combustibil. Cantitatea de aer se măsoară prin deschiderea clapetelor de gaz. Alte șuruburi (șurubul de oprire sau șurubul de încetinire) reglează deschiderea acestor obloane. Cu cât deschiderea estemai mare, cu atât mai mult amestec intră în motor. Prinurmare, acesta accelerează atunci când se deschide obturatorulde gaz și încetinește atunci când se închide.

Specificitatea carburatorului unei drujbe

Acesta permite ca motofierăstrăul să funcționeze în oricepoziție datorită diafragmelor sau a unui compensator. Acestepiese mențin presiunea combustibilului indiferent de pozițiamașinii. Acestea împiedică dezactivarea.

De ce trebuie să reglați carburatorul unei drujbe?

Această piesă este cheia funcționării corecte a drujbei tale. Încazul în care nu merge bine, ar putea fi din cauza unei ajustări greșite a acestei piese de drujbă. Defecțiunea motorului se poate datora și unei reglări incorecte. De asemenea, reglarea corectă a carburatorului drujbei îmbunătățește performanțele drujbei. Dacă motofierăstrăul tău pornește și se oprește, esteposibil ca, carburatorul să nu fie reglat corect.

Cum se reglează corect carburatorul unei drujbe?

Verificări care trebuie făcute înainte de reglare

În primul rând, asigură-te că motorul este oprit. Apoi verificăstarea a două elemente, două piese de drujbă foarte importantela rândul lor.

1. Bujia de aprindere: o bujie stricată confirmă faptul căcarburatorul este reglat incorect. În acest caz, acesta trebuieschimbat în conformitate cu indicațiile producătorului.

2. Filtrul de aer: filtrul trebuie să fie curat și în stare bună. Încaz contrar, curăță-l sau înlocuiește-l. Starea filtrului esteimportantă, deoarece asigură calitatea aerului care intră înmotor.

Etapele de reglare a unui carburator drujbă:

Reglarea acestui tip de piesă este o operațiune delicată care necesită minuțiozitate și răbdare. Dar, dacă urmezi metodarecomandată, acest pas este relativ simplu. Cu toate acestea, este necesar să se știe unde se află șuruburile de îmbogățire. Dacă ai îndoieli, consultă manualul drujbei tale.

- Trebuie să începi într-o poziție neutră. Reglează șuruburilede îmbogățire la zero: strânge-le fără a le bloca.

- Apoi deșurubează cele două șuruburi cu o tură.

- Repornește motorul și observă turația și zgomotul motorului.

- Dacă motorul accelerează, înseamnă că există prea multcombustibil: motorul se îneacă. Prin urmare, este necesar săstrângi șurubul L pentru a reduce cantitatea de combustibilinjectat.

- Dacă motorul se oprește, înseamnă că nu este suficient combustibil. Prin urmare, este necesar să slăbești șurubul L pentru a mări cantitatea de combustibil injectat.

Gata, ai terminat reglarea carburatorului! Dacă, în ciuda tuturor eforturilor, motorul drujbei tale tot nu funcționeazăcorect, verifică starea diafragmei sau a șuruburilor. Acestea arputea fi deteriorate. Prin urmare, aceste piese de drujbă trebuie înlocuite în consecință. Acum, după toate acesteexplicații, sperăm că niciun carburator drujbă nu mai are secrete pentru tine!

Etichete
Comenteaza