Cum se anunță vremea în weekend

Cum se anunță vremea în weekend

Vreme frumoasă şi caldă anunță meteorologii în cea mai mare parte a ţării, cu maxime cuprinse între 24 şi 32 grade Celsius. Ploi slabe, trecătoare se vor semnala izolat la munte, iar seara şi în sud-estul extrem al ţării.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vineri, 8 septembrie, vremea va fi în continuare predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, exceptând ziua regiunile sudice şi sud-vestice, iar după-amiaza şi cele montane unde va fi variabil. Vântul va sufla în general moderat, pe parcursul zilei în Muntenia şi Dobrogea, local cu viteze de până la 45…50 km/h, iar în restul intervalului şi al teritoriului va fi slab. Temperaturile maxime în general peste normalul climatologic în mare parte din ţară, vor fi cuprinse între 23 grade în depresiuni şi 29-30 grade în Câmpia de Vest şi sudul Câmpiei Române, iar cele minime se vor situa între 7 şi 18 grade, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei până spre 3-4 grade. Spre sfârşitul intervalului îndeosebi în centrul ţării izolat se va forma ceaţă.

Sâmbătă, tot de vreme caldă avem parte. Conform ANM, în majoritatea zonelor va fi mai cald decât în mod obişnuit. Cerul va fi variabil în nord, centru, iar noaptea şi în est şi mai mult senin în restul ţării, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 30 grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest şi sudul Câmpiei Române, iar cele minime între 7 şi 17 grade, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei, unde se vor situa în jurul a 4 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. În timpul dimineţilor, în depresiuni se menţin condiţiile pentru formarea ceţii.

Duminică, 10 septembrie, vremea va fi în general frumoasă, iar din punct de vedere termic, caldă în vest, nord-vest şi parţial în centru şi apropiată de normal în rest. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, dar cu unele înnorări după-amiază la munte, unde izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla în general slab, cu uşoare intensificări în a doua parte a zilei în zona costieră a Dobrogei. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 6 şi 16 grade. În depresiunile intramontane izolat se va forma ceaţă.

Etichete
Comenteaza