Cum s-a născut Fizbo, căutătorul de chirii

Cum s-a născut Fizbo, căutătorul de chirii
Lucian Pop, autorul aplicaţiei care uşurează căutatul chiriilor, doreşte să facă din Fizbo principala platformă de închiriat apartamente din Cluj.

Fizbo este ambiţia materializată a unui tânăr din Zalău, absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj, şi a apărut ca o alternativă simplă şi eficientă la căutatul chiriilor în ziare sau pe site-uri. Astfel, aplicaţia de mobil este la îndemâna tuturor, indiferent unde s-ar afla.

"Aplicaţia se vrea a fi o platformă de imobiliare care rulează pe mobile şi tablete cu android. Fiecare proprietar îşi poate pune apartamentul sau camera pe care doreşte să o dea spre închiriere, în aplicaţie direct de pe telefonul mobil", spune Lucian.

Momentant, Lucian se ocupă exclusiv de dezvoltarea aplicaţiei, dorind să o îmbunătăţească şi să o extindă.

"Acum aplicaţia poate fi instalată doar pe android, dar în viitor vreau să o dezvolt pentru mai multe sisteme de operare. Aplicaţia nu funcţionează doar pe Cluj, dar este promovată exclusiv aici, iar în viitor va fi promovată şi în Bucureşti", a spus Lucian.

A absolvit Universitatea Tehnică în 2008, dar până să ajungă să creeze Fizbo a fost cale lungă şi a acumulat experienţa de a lucra cu Android făcând alte aplicaţii pe care nu le-a publicat, însă.

"A mai făcut şi alte aplicaţii, cum ar fi un newsreader pentru Capital şi un gas manager care monitorizează combustibilul pe care îl ai în autoturism. Nu le-am făcut publice pe niciuna dintre ele, ci m-am folosit de ce am învăţat făcând aceaste aplicaţii, pentru a vedea cum se lucrează cu Android. Scopul a fost mai mult acela de învăţare", a explicat tânărul.

Fizbo este prima lui aplicaţie făcută publică.

"Voi face publice doar aplicaţiile care care aduc un plus publicului, care constituie un serviciu de bună calitate şi ajută oamenii din Cluj. A durat cam patru, cinci luni să dezvolt această aplicaţie. Ce a durat mai mult a fost să fac planningul, structura şi implementarea. Momentan continui să o dezvolt, să o îmbunătăţesc şi vreau să caut un investitor", a spus Lucian.

Tânărul nu doreşte să pună taxă de descărcare a aplicaţiei, unicul scop fiind acela de a le uşura clujenilor munca dificilă de căutare a chiriilor. Agenţiile imobiliare şi proprietarii pot posta apartamentele gratuit, însă pentru ca acestea să aibă întâietate, să fie promovate şi să apară într-o culoare distinctivă pe hartă, proprietarii pot să plătească o anumită sumă de bani.

„Nu doresc să fac din Fizbo o aplicaţie comercială. Este o ambiţie de-a mea, care mi se pare că are multe avantaje. Au fost mulţi care au întâmpinat probleme căutând chirii. Am căutat o aplicaţie care să facă toată munca mai uşoară, am văzut că nu este, aşa că am făcut eu una", explică Lucian.

În prezent, 353 de persoane au descărcat aplicaţia, iar pe măsură ce va fi îmbunătăţită şi dezvoltată tot mai mult, va creşte şi numărul de utilizatori.

Aplicaţia îţi localizează telefonul chiar şi cu GPS-ul oprit şi îţi arată pe hartă ce chirii sunt la doi paşi de tine sau ce chirii sunt într-o anumită zona de interes, fie ea facultate, loc de muncă sau orice altă locaţie. Când ai găsit o chirie care îţi place, poţi suna direct persoana care a publicat chiria, printr-un simplu click (touch).

 

Comenteaza