Live Culisele pieței neconvenționale de flori de pe Potaissa

Culisele pieței neconvenționale de flori de pe Potaissa

Andi Daiszler, preşedintele Asociaţiei Daiszler - cea care produce și Lights ON România, este invitatul emisiunii  ZIUA LIVE, de vineri, moderată de jurnalista Anca Mureșan. 

Emisiunea poate fi urmărită LIVE, începând cu ora 13.30, mai jos și pe pagina de Facebook ZIUA de CLUJ. 

 

Piața de flori neconvențională revine pe strada Potaissa din Cluj-Napoca, la final de săptămână. Vor avea loc și ateliere și concerte, iar administrația locală va sta de vorbă cu locuitorii pentru reintroducerea străzii în circuitul turistic. 

Florării șic, producători locali și floriști plini de imaginație vă dau întâlnire pe Strada Potaissa din Cluj-Napoca, între 14 și 16 iunie 2019. Nu în ultimul rând, specialiștii Asociației Peisagiștilor din România - Filiala de Nord-Vest revin pe Strada Potaissa cu mai multe zone pe care le vor transforma definitiv în intervalul menționat, creând spații inedite de relaxare și întâlnire și contribuind la fel ca anul trecut la decorarea străzii care conține cea mai notabilă porțiune a zidului vechii cetăți medievale. Celebra instalație Mi-e Dor de Tine va fi poziționată încă o dată deasupra intrării pe Strada Potaissa, locul în care a prins viață în urmă cu trei ani.

De această dată, dimensiunile pieței de flori se dublează față de anii precedenți, evenimentul desfășurându-se pe un areal cuprins între intersecția cu strada Napoca și intersecția cu strada Universității. Drept urmare, pe strada Potaissa și Fortăreței (parțial) accesul auto va fi restricționat în weekendul 14-16 iunie cu acordul vecinilor.

Piața de flori altfel va fi deschisă tututor curioșilor, între orele 10.00-23.00, vineri, sâmbătă și duminică. Din programul special nu vor lipsi workshop-uri dedicate celor îndrăgostiți de plante și flori, tradiționalul schimb de plante, statui vivante și tineri artiști pentru care strada Potaissa devine o scenă. Totodată, vendorilor ambulanți li se adaugă și toate localurile care funcționează pe strada Potaissa, care își vor asorta tematic terasele pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor de plante.

Unul dintre momentele cele mai așteptate din cadrul evenimentului se va derula duminică, 16 iunie 2019, când reprezentanții primăriei municipiului Cluj-Napoca și locuitorii străzii Potaissa vor lua loc la o masă de discuții despre potențiale soluții de permanentizare a străzii Potaissa, în încercarea de a o reintroduce în circuitul public de interes, unul dintre aspectele pe care Asociația Daisler îl urmărește prin acest eveniment încă din 2017.

Comenteaza