COD GALBEN de vânt puternic la Cluj/ Început de weekend cu ploi

COD GALBEN de vânt puternic la Cluj/ Început de weekend cu ploi

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de vânt puternic în mai multe județe, până mâine seară, printre care și Cluj. Totodată, începând de joi seară, în vestul, nord-vestul ţării și la munte va ploua.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă de miercuri, de la ora 20.00, până joi, la ora 23.00, în judeţele Alba, Argeş, Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Timiş şi Vâlcea.

"În intervalul menţionat, în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60...80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 90...100 km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi în judeţul Caraş-Severin, iar din a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (03 / 04 noiembrie), treptat vântul se va intensifica şi în judeţele Timiş, Arad şi Bihor, cu rafale de 55...70 km/h", a arătat ANM.

Joi, intensificări temporare ale vântului vor fi local în nordul, centrul şi estul ţării, cu viteze de 45...55 km/h.

Totodată, meteorologii au transmis o informare privind ploi, moderate cantitativ, de joi de la ora 20.00, până sâmbătă, la ora 10.00.

"În intervalul menţionat, în vestul şi nord-vestul ţării, precum şi în zonele montane aferente va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp", a adăugat ANM.

În Bucureşti, de miercuri seară şi până joi la ora 8.00, cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului, apoi vor fi nori de nivel jos şi posibil ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât în mod normal, va fi de 7...8 grade.

Ulterior, până vineri dimineaţă, valorile termice vor continua să crească, situându-se peste cele normale datei. În prima parte a zilei de joi şi din nou noaptea vor fi nori joşi şi posibil ceaţă, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade, iar cea minimă de 8...10 grade.

De vineri până sâmbătă dimineaţă, vremea va continua să se încălzească devenind deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale intervalului şi a doua parte a nopţii când vor fi nori de nivel jos şi posibil ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza