COD GALBEN de ninsori și viscol în mai multe județe din centrul și vestul țării

COD GALBEN de ninsori și viscol în mai multe județe din centrul și vestul țării

Mai multe judeţe din țară se află, până joi dimineața, sub atenționare Cod Galben de ninsori viscolite.

Astfel, în intervalul 14 decembrie, ora 18:00 -15 decembrie, ora 8:00, în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali va ninge viscolit și va scădea vizibilitatea.

Totodată, se va depune un strat de zăpadă şi vor fi rafale de vânt de 70-90 km/h. Mai ales în prima parte a nopţii va ninge moderat cantitativ, iar local se va depune strat de zăpadă în vestul şi nord-vestul Olteniei, precum şi în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55-60 km/h.

COD GALBEN de ninsori și viscol în mai multe județe din țară. Zonele vizate

Tot astăzi, pentru același interval, meteorologii au emis și o informare de precipitații mixte și depuneri de polei pentru partea de sud a țării.

Așadar, începând din această seară și până mâine dimineață, în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10...15 l/mp, îndeosebi în sud-vest.

 

 

Comenteaza