COD GALBEN de ninsori abundente în mai multe județe. Vizat și Clujul

COD GALBEN de ninsori abundente în mai multe județe. Vizat și Clujul

Meteorologii care au emis, luni, o informare meteorologică și o atenționare Cod Galben de vreme rea pentru mare parte din țară.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Informarea meteorologică va intra în vigoare din această seară, de la ora 22.00 și va fi valabilă până miercuri, ora 18.00.

În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile și se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp.   

În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.     

Începând din a doua parte a zilei de marți (07 decembrie) vântul se va intensifica  în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Potrivit meteorologilor, din dimineața zilei de miercuri (08 decembrie) aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

Totodată, de marți dimineață, ora 6.00 intră în vigoare un Cod Galben de vânt și ninsori abundente. Va fi în vigoare până miercuri seară, la ora 18.00.

În acest interval menționat, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, viscolind ninsoarea.

COD GALBEN de ninsori abundente în mai multe județe. Vizat și Clujul

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza