Cod galben de inundații pe râurile Someșul Mic și Arieș, până la miezul nopții

Cod galben de inundații pe râurile Someșul Mic și Arieș, până la miezul nopții
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până la miezul nopții în bazinele hidrografice Someșul Mic și Arieș.

Potrivit hidrologilor, în intervalul ora 15:25 - 00:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Someșul Mic - bazin superior (județul Cluj) și Arieș - bazin superior (județul Alba).

INHGA precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Someșul Mic.

Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Ministerul Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională 'Apele Române', Ministerul Administrației și Internelor, Hidroelectrica, Administrațiile Bazinale de Apă Someș - Tisa și Mureș, Sistemele de Gospodărire a Apelor Cluj și Alba.

 

Comenteaza