Coafurile și manichiurile anului 2016. Ce forme şi culori sunt în trend

Coafurile și manichiurile anului 2016. Ce forme şi culori sunt în trend
Uitați de frizurile și manichiurile anului trecut. Noul an vine cu o modă nouă, plină de culoare și extravaganță.

Anul s-a schimbat, moda se schimbă și ea. La ce ar fi buni stiliștii dacă nu ar veni cu idei sau abordări noi? Trăim într-o lume tot mai puțin conformistă, tot mai deschisă către un aspect trăsnit, nealiniat. A fi diferit este o modă în sine și o atitudine care garantează succesul. Nimic nu este interzis, exact ca în sex și în luptele MMA, decât dacă este plicticos, arhaic. Iar asta este valabil pentru vestimentație, pentru frizuri/coafuri, pentru machiaje, manichiuri/pedichiuri etc.

Ca să rămâneți în trend am întrebat specialiștii ce se poartă în 2016 din punct de vedere al coafurilor și frizurilor, dar și din cel al manichiurilor. Iată ce am aflat:

"La bărbați, anul acesta se poartă tunsorile agresive, care să emane masculinitate. Frizura trebuie să fie ieșită din tipare, geometrică; totul depinde de forma feței și de extravaganța clientului", spune Koszegi Sandor, unul dintre stiliștii cunoscuți și premiați ai Clujului. "Sanyi" are o paletă mai largă de recomandări pentru doamnele și domnișoarele care vor să fie în pas cu timpurile. "Doamnele vor purta în 2016 coafuri ciufulite, dar şi tunsuri scurte, curajoase, băieţeşti. Culorile anului sunt roșu electric, blond-gri, albastru metalizat, mov, alb-platinat, gri-petrol, gri-mov, burgundy. Aceste nuanțe nu trebuie folosite neapărat integral, ci la vârfuri. Se folosesc metode ca ombre, sombre sau conturing. Atenție! Indiferent de coafură, nu trebuie să lipsească accesoriile de păr: diademe, bentițe, agrafe cu pietre sau coronițe".

Cât privește manichiurile doamnelor, în 2016 revine la putere french-ul, susține Torok Emese. "Se poartă unghiile scurte, pătrate sau rotunde. Culoarea anului este roșul, alături de culori deschise, nud, alb, crem, bej, roz și derivatele lor. Revine iarăși la putere french-ul. În a doua parte a anului 2016, când doamnele se bronzează, apar nuanțele puternice. Se vor purta culorile roșu, portocaliu, verde, albastru. Vor fi la mare căutare și nuanțele de neon, care se păstrează încă în tendințe", explică Emese. Aceasta susține că, în sezonul cald, unghiile pot și trebuie să fie o explozie de culoare și entuziasm: "Sunt recomandate două culori pe o singură unghie sau unghiile colorate diferit. Modelele pe unghii se vor face cu sclipici colorat, pietricele colorate și floricele pictate", spune manichiurista.

Până la urmă, indiferent ce purtaţi, cel mai important este să vă simţiţi bine, să fiţi mulţumit/mulţumită. Asta este o modă care chiar nu se modifică nicicând.

Comenteaza