Clujul, sub cod galben de ninsori. Cum se circulă pe drumurile judeţene

Clujul, sub cod galben de ninsori. Cum se circulă pe drumurile judeţene
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de precipitaţii importante cantitativ, ninsori şi intensificări ale vântului, valabil în aproape toată ţara.

De la ora 10:00 până la ora 20:00 se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în Oltenia, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în centrul şi sudul Moldovei, mixte în Muntenia şi predominant sub formă de ploaie în Dobrogea. La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi local 50-60 km/h îndeosebi în sud şi sud-est, iar la munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Atenţionarea meteorologilor este valabilă în Cluj şi alte 34 de judeţe: Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Gorj, Ilfov, Prahova, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Covasna, Harghita, Mureş, Neamţ, Suceava, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

Autorităţile precizează că la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

De asemenea, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în ultimele 5 ore s-a acţionat pe 30 de sectoare de drumuri judeţene, cu 33 de utilaje şi mijloace auto. Cu ajutorul lor au fost împrăştiate, pentru combaterea stratului de zăpadă depus, 143 de tone de material antiderapant (inclusiv sare).

Comenteaza