News alert Clujul, sub cod GALBEN de furtuna si AZI! / Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Clujul, sub cod GALBEN de furtuna si AZI! / Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dupa canicula de saptamana trecuta, revin furtunile. Clujul se afla sub cod galben!.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02 august, ora 10:00 – 02 august, ora 22:00
Fenomene vizate: instabiltate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...30 l/mp.

Vremea în TRANSILVANIA

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 2 - 15 august, pentru fiecare zonă a țării. Potrivit ANM, în zilele care urmează temperaturile vor mai scădea la nivelul întregii țări, iar în unele regiuni vremea va deveni mai răcoroasă. 

Din data de 3 august, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute faţă de perioada anterioară (cu maxime de 26...31 de grade, mediat regional), iar zilele de 6 şi 7 august vor fi caracterizate de o vreme local chiar răcoroasă, cu o medie a valorilor diurne de 23...26 de grade. În acest interval, temperaturile nocturne se vor situa în marea lor majoritate între 12 şi 16 grade. Zilele de 8, 9 şi 10 august vor fi caracterizate de o vreme mai călduroasă, local cu valori diurne de peste 30 de grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, este estimat un regim termic în limite normale pentru a doua decadă a lunii august.

În zilele de 5 şi 6 august ploile vor fi frecvente şi posibil însemnate cantitativ, iar în restul perioadei de referinţă se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare în 2 şi 3 august şi după data de 11 august.

   

Etichete
Comenteaza