CE declanșează proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei, pentru modul în care tratează problemele LGBT

CE declanșează proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei, pentru modul în care tratează problemele LGBT

Comisia Europeană va declanșa proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei din cauza legislației anti-LGBT și a felului în care tratează aceste minorități, informează un comunicat de presă al CE. Budapesta și Varșovia vor avea două luni la dispoziție pentru a răspunde procedurilor inițate de Bruxelles.

Comisia Europeană a decis  să înceapă procedurile legale împotriva noii legi anti-LGBTQ+ din Ungaria, anunță CE într-un comunicat. Este vorba de două proceduri separate de infringement, care vor stabili un termen de două luni pentru ca Ungaria să furnizeze un răspuns.

În prima procedură, Comisia contestă noua lege adoptată de Budapesta, care interzice prezentarea de conținut care promovează homosexualitate sau persoane transgender către minori. Comisia susține că această lege încalcă libertatea de expresie și de exprimare, precum și directiva europeană privind serviciile media audiovizuale și directiva privind comerțul electronic. Comisia mai argumentează, de asemenea, că legislația ungară încalcă libertatea de a furniza servicii și libera mișcare a bunurilor, pentru că nu a demonstrat că aceste restricții sunt necesare și nediscriminatorii. potrivit comunicatului.

A doua procedură va privi o carte publicată de asociația Labrisz, pe care o agenție guvernamentală din Ungaria a obligat-o să conțină un disclaimer care să anunțe că volumul conține "comportament care deviază de la rolurile tradiționale de gen". Comisia argumentează că acest lucru încalcă directiva europeană privind practicile comerciale neloiale.

De asemenea, Bruxellesul declanșează infringement și împotriva Poloniei, pentru instituirea așa-numitelor "zone libere de ideologie LGBT", potrivit comunicatului. Comisia arată că, deși a cerut în reptate rânduri explicații de la Varșovia privind acest lucru, nu a primit niciun răspuns. Printre altele, Comisia vrea să stabilească dacă aceste orașe și regiuni cu practici discriminatorii mai pot primi fonduri europene.

Budapesta și Varșovia vor avea două luni la dispoziție pentru a da răspunsuri procedurilor inițate de la Bruxelles.

Etichete
Comenteaza