Ce alimente trebuie mâncate dimineața în Postul Paștelui

Ce alimente trebuie mâncate dimineața în Postul Paștelui

Iată câteva alimente pe care trebuie să le mănânci la micul dejun în Postul Paștelui.

Bruschetele sunt o variantă de mic dejun gustos și sănătos. Acestea se prepară foarte repede: cu pâine prăjită peste care se adaugă o jumătate de cățel de usturoi, roșii tăiate cubulețe și busuioc proaspăt.

Guacamole
Acest preparat este o pastă de avocado în stil mexican, care se face fără foc și nu îți ia mai mult de câteva minute. Avocado trebuie să fie copt bine și tot ce trebuie să faci este să îl pasezi cu furculița. Apoi se amestecă și o roșie tocată mărunt, ceapă roșie tocată, usturoi, suc de lime, sare și piper. Guacamole se poate servi cu pâine prăjită, biscuiți sărați sau de post.

Smoothie
În cazul în care ești contratimp și nu poți face un mic dejun mai elaborat, te poți baza și pe un smoothie, pe care îl poți lua chiar și la pachet. Sunt multe rețete de smoothie: poți alege un tip de lapte vegetal pe care să îl combini cu următoarele ingrediente: banane, mango, ananas, căpșuni, fructe de pădure, curmale, lămâie, ghimbir, caju, nuci, unt de arahide etc.

Pancakes
Poți alege varianta simplă, de post, care se face dintr-o cană de lapte de soia, zahăr, ulei, făină, praf de copt, sare, esență de vanilie. Aluatul trebuie să stea câteva ore înainte de a face clătitele.

Tartine dulci
Tartinele dulci sunt un fel de felie de pâine, pe care ungi ceva dulce. Fie că este gem sau dulceață, miere, unt de arahide și fructe proaspete, unt de cocos cu struguri și sirop de arțar.

Tartine sărate
Este vorba tot despre pâine, însă peste care să pui pui zacuscă, pastă de măsline, pastă de roșii uscate sau hummus. Foarte ușor se poate face hummus acasă, iar peste tartinele cu hummus se mai pot adăuga și câteva fâșii de ardei copt sau castraveți murați.

Pastă de măsline
Sunt sandivișuri cu pasta de măsline și o cană de ceai negru cu lapte de migdale. Pasta de măsline se poate face din două sortimente de măsline, capere, ulei de măsline, usturoi și condimente. Se pun toate ingredientele într-un bol, se pasează cu mixerul vertical, după care se adaugă condimente după gust.

sursă: playtech.ro.

Etichete
Comenteaza