Câte perechi de pantofi bărbați este bine să ai în garderobă

Câte perechi de pantofi bărbați este bine să ai în garderobă

Regula eleganței clasice recomandă să ai șapte perechi de pantofi: tot atâtea perechi câte zile ale săptămânii. În zilele noastre acest principiu pare puțin învechit, dar se bazază pe un motiv logic. Este bine să îți lași încălțămintea să respire. Așa că nu le purta două zile la rând, dacă vrei să reziste mai mult timp.

Astăzi dincolo de această regulă de aur, logica care ar trebui să te ghideze în construirea colecției tale de pantofi este cea a garderobei tale, a sezonului și a ocaziei: mocasini primăvara, cizme iarna, pantofi clasici sau oxford la birou etc. Gândește-te și la funcționalitate precum, tălpile de cauciuc, pentru a fi gata de orice vreme. În sfârșit, tot ce rămâne este să fii creativ cu paleta de culori și tipurile de materiale. Pentru a fi pregătit pentru toate momentele, iată câteva modele de pantofi bărbați pe care trebuie să le ai.

Pantofi de piele clasici

Fie că este vorba de un model Oxford sau Derby, pantofii de piele clasici nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat elegant. Dacă te regăseși purtând des ținute elegante, precum în cadrul job-ului, este bine să investești în câteva perechi de pantofi bărbați de calitate, care să îți asigure atât eleganța cât și confortul pe toată durata zilei. Dacă stilul tău este mai casual și doar anumite evenimente le pereci la costum, este bine să alegi un model clasic, negru, care să nu se demodeze în timp. Trebuie să ai în vedere că piele naturală este un material organic, sensibil la mediu, umiditate și poluare. Dacă vrei să prelungești durata de viată a pantofilor tăi, este bine să îi îngrijești corespunzător.

Ghete

Pentru vremea ploioasă de primăvară sau toamnă este bine să ai o opțiune de încălțăminte peste gleznă. O pereche de ghete Chelsea se potrivește de minune atât la blugi cât și la pantaloni chino sau de costum. Sunt un model atât elegant cât și funcțional, potrivit pentru drumurile în oraș dar și pentru activitățile de weekend. Un alt model de pantofi bărbați versatili sunt ghetele Desert. Culoarea maro, clasică este cea mai întâlnită, și completează cu ușurință o ținută casual.

Adidasi

În primul rând vorbim despre o pereche de adidasi simpli, cu talpă dreaptă, precum modelele de adidasi Nike Court. Acestea sunt cele mai versatile, datorită formei, a liniilor de cusătură și a tălpii. O pereche albă de adidași se va potrivi la aproape orice ținută. Pentru un look smart, ai grijă doar ca tivul pantalonilor să nu se adune peste pantof.

Stilul de stradă este foarte popular în ultimul timp. Pantalonii de trening au devenit baza în garderoba multor bărbați. Dacă acesta este și stilul tău, atunci îți recomandăm tipuri de încălțări mai sport, cum sunt modelele de adidași Nike Air Max sau Revolution. Pe de parte cele mai confortabile tipuri de încălțăminte, gen pantofi, acestea te trec cu bine zilele aglomerate în oraș. Pentru zilele mai răcoroase poți alege ceva peste gleznă, precum modelele de adidași Nike Blazer sau Jordan.

Bocanci

Deși sunt mai de grabă considerați încălțăminte funcțională, bocancii pot fi purtați și cu stil.  Dacă preferi un stil de stradă, cu blugi largi sau pantaloni cargo, atunci poți să alegi modele de bocanci precum cele Timberland sau de Trekking. Dacă stilul tău este mai spre rock și te regăseți purtând des geaca neagră, de piele, atunci modelul de bocanci Combat este ideal. O pereche de bocanci de calitate îți va servi de folos pe timp de iarnă, în excurise la munte sau înt-o zi obișnuită în oraș.

Un minim de patru perechi de încălțăminte este necesar în garderoba unui bărbat elegant. Este bine investeși în câteva modele clasice și versatile, astfel încât să fi pregătit pentru orice situație, dar nu renunța să experimentezi și cu stiluri mai îndrăznețe. Sunt multe momente în care încălțămintea poate să fie piesa de rezistență a ținutei tale.

Comenteaza