Când vară, când iarnă în următoarele două săptămâni! Prognoza meteo până la jumătatea lunii aprilie

Când vară, când iarnă în următoarele două săptămâni! Prognoza meteo până la jumătatea lunii aprilie

Meteorologii au emis prognoza pe următoarele două săptămâni.

Vremea devine capricioasă, cu temperaturi la extreme, în următoarele două săptămâni, așa, ca-n aprilie...

Între 2 și 4 aprilie, în Transilvania valorile termice diurne -în scădere accentuată față de zilele anterioare- se vor situa în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 13...17 grade, mediat regional. Apoi vremea va fi în încălzire treptată, astfel că între 7 și 10 aprilie valorile de temperatură vor deveni mult mai ridicate decât cele specifice primei decade a acestei luni, în medie între 23 și 26 de grade.

O răcorire a vremii este estimată pentru ultimele zile ale intervalului de referință. Temperaturile minime se vor situa în general peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, urmând a se înregistra în medie valori de 5...9 grade, local mai scăzute în primele nopți când în estul regiunii vor coborî spre 1 grad.

În primele zile, va ploua local și temporar, iar probabilitatea pentru ploi mai frecvente va crește din nou după data de 10 aprilie. În restul intervalului, doar izolat vor fi averse slabe.

La munte, din data de 2 aprilie, vremea se va răci, astfel că -până în 6 aprilie- valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei la înălțimi mari, cu maxime de 3...10 grade și minime de -2...3 grade, dar vor fi mai ridicate decât mediile climatologice la altitudini de sub 1200 m (ziua 10...16 grade și noaptea 2...7 grade). Între 7 și 10 aprilie, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime de 10...20 de grade și minime de 2...10 grade. O scădere a temperaturilor este estimată pentru ultimele zile din interval.

Până în data de 4 aprilie, vor fi precipitații temporare (pe alocuri moderate cantitativ), mixte la altitudini mari și sub formă de ploaie în restul zonei montane. Probabilitatea pentru precipitații va crește din nou după data de 10 aprilie.

Comenteaza