C-așai-românul! Cea mai bună rețetă de fasole cu ciolan pentru 1 Decembrie

C-așai-românul! Cea mai bună rețetă de fasole cu ciolan pentru 1 Decembrie
| Foto: savoriurbane.com

Fasolea cu ciolan afumat este rețeta tradițională care nu lipsește de pe mesele românilor de 1 Decembrie, Ziua Națională.

În întreaga țară există mai multe modalități prin care poate fi gătită fasolea cu ciolan afumat. În continuare vă vom prezenta o rețetă de fasole cu afumătură prin care cu siguranță nu veți da greși, dacă decideți să o preparați pentru masa de 1 decembrie și nu numai, scrie unica.ro.

Timpul de preparare pentru această rețetă de fasole cu ciolan este de aproximativ o oră și 40 de minute. Pentru a găti fasolea cu afumătură, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

- 500 g fasole uscată

- sare

- piper

- boabe şi praf

- boia dulce

- suc de roşii sau bulion  

- foi de dafin  

- ciolan afumat

- 2 cepe

- mărar

Fasolea se lasă cu câteva ore înainte sau chiar o noapte să se înmoaie. După acest proces, fasolea se dă în câteva clocote şi se lasă să fiarbă o oră, acoperită cu un capac.

Se taie ceapa mărunt şi se pune într-o cratiţă cu o lingură de ulei şi se căleşte 2-3 minute. Fasolea se pune peste ceapa călită împreună cu sosul de roşii şi se condimentează cu sare, piper, boia şi foi de dafin şi se mai lasă să fiarbă câteva minute. Separat, se taie carnea de pe ciolanul afumat sau se lasă întreg şi se prăjeşte în sucul propriu.

Ciolanul se pune în fasole şi se bagă la cuptor ca să scadă şi să se rumenească. Se serveşte ornată cu mărar verde tocat mărunt şi cu murături asortate.

Comenteaza